Selecteer een pagina

Café Het Zwijnshoofd in Bergen op Zoom was de locatie waar de presentatie van mijn boekje Het ging van eiges plaatsvond. Er is geen betere plek te bedenken voor een verhaal met Jeffry Verdult in de hoofdrol. Bij de entree van Het Zwijnshoofd valt de Brabantse gemoedelijke sfeer meteen op. De presentatie houden in de theaterzaal is vervolgens helemaal de kers op de taart. Jeffry is een bourgondische Brabander en een echte entertainer. Perfecte setting dus.

Tegen je kin
In de theaterzaal zet ik de puntjes op de i. Ik herhaal in mijn hoofd de woorden die ik straks in ieder geval wil vertellen. Ik test het geluid en probeer de microfoon. Van mijn hoofdpersonage Jeffry krijg ik de gouden tip; houd de microfoon tegen je kin. Inderdaad: verstaanbaarheid en houvast zijn gegarandeerd. Vlak voor mijn publieke optreden geef ik nog even een radio-interview. Geen probleem!

Het publiek komt geleidelijk aan binnen in de theaterzaal. Karin Bogers zorgt voor sfeervolle muziek. Familie en vrienden van Jeffry willen dit evenement niet missen; er is zelfs een oom uit Engeland gekomen. Stichting Mijn Roots is ook aanwezig. En niet te vergeten mijn eigen familie, zij willen er ook bij zijn.

Vastpakken en opschrijven
Presentator Jos Geelhoed verzorgt de opening van deze bijzondere middag. Ik vertel het publiek over het verhaal van Jeffry; hoe het mij vastpakte en dat ik het vervolgens opschreef. De zoektocht van Jeffry naar zijn biologische familie en wat daar allemaal bij komt kijken. Ik vertel over de kracht van een bloedband. Dat je na 38 jaar elkaar kunt omhelzen en samen automatisch een kring vormt. Dat ging van eiges. De foto van Jeffry stond in Indonesië in het huis van zijn zus tussen de andere foto’s van vader, moeder, broers en zussen. Ook dat ging van eiges. Alsof het altijd al zo geweest was.

Gedurende een jaar volgde ik Jeffry en beleefde een leven mee. Het resultaat is nu terug te lezen in Het ging van eiges. Het eerste exemplaar reikte ik uit aan Jeffry. En eigenlijk ging die presentatie ook best van eiges! De puzzelstukjes passen in elkaar.